Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Naixement Invercat

with 2 comments

Invercat pretén ser un bloc de discussió sobre economia, inversió i finances en català. 

 El primer tema que m’agradaria començar a debatre és si es millor invertir en accions que tenen un PER reduït o per contra es millor invertir en accions que tenen un PER elevat.  

Les accions que tenen un PER reduït pot ser que sigui degut a que no estan de moda en el moment actual, com esta passant actualment amb els bancs, per exemple Santander i BBVA, o bé perquè les seves perspectives de creixement no són positives en el mig plaç com podria ser el cas de Adolfo Domínguez.  

Les accions que tenen un PER elevat el poden tenir bàsicament per dos factors:  un dels factors es que son empreses molt conservadores i amb ingressos fixos i amb poc risc, estic pensant amb empreses concessionàries o elèctriques; un altre dels factors serien empreses de les quals s’esperen creixements per sobra de la mitjana durant els propers anys, en aquest cas podríem ficar d’exemples les empreses d’energies renovables com Iberdrola Renovables.   

Jo particularment prefereix-ho les accions amb PER reduït perquè en cas d’error en l’elecció del valor les pèrdues seran menors que amb una empresa de PER elevat, i en segon lloc perquè si es una empresa que té una història sòlida de beneficis en les últimes dècades, puc està gairebé segur que en el mig/llarg plaç el mercat corregirà aquesta infravaloració de les accions.

Per molt que les empreses de creixement em temptin per oferir un possible rendiment superior a la mitjana, crec que els riscos als que t’exposen no valen el possible rendiment addicional que poden oferir.

Anuncis

Written by invercat

10 - Març - 2008 a 15:10

2 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hola que tal, supongo que no habra problema a que escriba en castellano, entiendo el catalan pero no se escribirlo.
  Estoy de acuerdo en elegir las empresas con per bajo, yo normalmente lo hago y suelo fijarme en que den tambien un buen dividendo, es una manera de minimizar riesgos.
  Solo añadir a lo que comentas que creo necesario no fiarse mucho en los per futuros que publican los periodicos, ya que no suelen actualizarse y no son muy fiables. Si es bueno fijarnos en el pasado buscar una serie larga de datos, (minimo 5 años) para comprobar que el dato del per no este muy afectado por resultados extraordinarios que pueda haber tenido en un solo ejercicio y no sean extrapolables a los siguientes.
  Un saludo y buena suerte con tu blog.
  Ramon Ceresuela
  La Bolsa desde los Pirineos.

  Ramon Ceresuela

  17 - Març - 2008 at 17:47

 2. Hola Ramon,

  No hi ha cap problema en escriure en castellà.

  Estic totalment d’acord amb tu que el PER ha de ser d’una serie llarga d’anys per evitar que els beneficis extraordinaris distorsionin el PER.

  Invercat.

  invercat

  17 - Març - 2008 at 20:39


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: