Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Estratègia inversió conservadora

with one comment

He fet un petit anàlisis per aquells inversors conservadors que no volen invertir en borsa però que no volen perdre el poder adquisitiu dels seus estalvis. El meu anàlisis es basa en una inversió conservadora en productes de renta fixa. L’objectiu es que cada any hem d’aconseguir una rendibilitat d’un 1% superior a la inflació. D’aquesta manera no perdrem poder adquisitiu. Fent uns simples càlculs he obtingut els següents resultats en un termini de 10 anys:

 

Per simplificar els càlculs he suposat que la inflació sempre es del 3%  i per tant hauré de invertir en productes de renda fixa que em donin com a mínim un 4%. Si la inflació es superior o inferior, el tipus d’interès també baixaria o pujaria, però sempre hauria de ser de un punt percentual per sobre de la inflació.

Si aconseguís durant aquests 10 anys invertir en productes de renta fixa i aconseguir un 1% de rendiment superior a la inflació, passats 10 anys el meu poder adquisitiu sobre el capital inicial s’hauria incrementat un 13,63% i sense corre els riscos associats a la borsa. No esta malament, no ?  Si considereu que un 1% es un diferencial massa alt per aconseguir cada any, vosaltres mateixos podeu fer els càlculs però canviant el diferencial entre %inflació i %Interès fixa anual i comprovar quin increment de poder adquisitiu obtindríeu.

Per tal d’aconseguir aquest rendiment anual hauríem de buscar els productes de renta fixa més segurs:  Primer de tot invertiríem en renta fixa del estat o d’alguna comunitat autònoma d’Espanya.  Si cap d’aquests productes ens donés un interès superior a la inflació + 1%, aleshores miraríem si algun banc o caixa espanyol ens dona aquest rendiment en algun dipòsit a termini fix, invertint com a molt 20.000Eur en cada uns dels bancs per tal de tenir garantit el nostre capital en cas que fessin fallida. Si tampoc trobéssim cap producte dintre dels bancs i caixes, hauríem d’anar al mercat de renta fixa de les empreses (AIAF) i aquí hauríem de seleccionar varies empreses  molt solvents i comprar el seu deute però amb la condició que el deute finalitzi passat 1 any, d’aquesta manera intentem evitar el risc de tenir deute d’una empresa durant masses anys amb la possibilitat que faci fallida.

Si ens veiessin abocats a comprar deute en empreses, el millor seria reduir el risc comprant deute estatal, de comunitats autònomes i deute privat i que el rendiment total anual ens doni el nostre objectiu de rendiment.

Un cop determinat el producte o productes que hem de comprar, els comprem i ens en oblidem d’ells fins l’any següent, on tornaríem a repetir el mateix procés reinvertint els rendiments de l’any anterior.  Durant l’any podríem posar els interessos percebuts en una compta remunerada per tal que ens donin interessos dels nostres interessos mentre esperem que arribi l’any següent.

Avui dia hi ha varis productes a renta fixa que em donen un tipus de interès per sobre de la inflació prevista del any 2008, que serà entre 3,5% i 4%, com son les deutes del estat. o alguns dipòsits bancaris espanyols.

Anuncis

Written by invercat

6 - Octubre - 2008 a 18:38

Arxivat a Inversió

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Información Bitacoras.com…

    Si lo deseas, puedes hacer click para valorar este post en Bitacoras.com. Gracias….

    Bitacoras.com

    6 - Octubre - 2008 at 19:07


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: