Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

El preu del diner

with one comment

Avui estava reflexionant sobre el preu del diner. Actualment el preu del diner del BCE està en el 4,25%. Això vol dir que tant si demanes una hipoteca, com si et vols comprar un cotxe nou, com si una empresa necessita diners per un projecte d’inversió, el preu del diner es del 4,25% més un diferencial que aplica cada banc o financera en funció de:  perquè els vols i d’altres criteris pocs clars, i moltes vegades abusius (estic pensant en el finançament dels cotxes).

La pregunta que em faig es: Perquè només hi ha un preu del diner ?

Crec que seria més interessant com a mínim tenir 3 preus del diners:

1. Un preu del diner per finançar les primeres residències

2. Un preu del diner per innovació i desenvolupament

3. Un preu del diner per la resta

Crec que amb aquests diferents preus dels diners el BCE podria incentivar o des incentivar aquelles parts de la economia que estan adormides o les que estan en plena bombolla especulativa, i s’ha de frenar sense afectar a la resta d’àrees de la economia.

En el moment actual de plena crisis, crec que els tipus d’interès de les primeres residències hauria de ser baix, el de innovació i desenvolupament també per tal d’incentivar a les empreses (tant petites, grans, com autònoms) i en canvi el preu del diner de la resta hauria de ser del 4,25% perquè no es dispari la inflació.

Potser estic dient una bestiesa, però ara per ara no hi veig cap problema i s’aconseguirien varies coses molt importants:

  • Les famílies no haurien de patir pel cost de la seva primera residència, que es un dret fonamental de la nostra constitució, ja que aquest tipus d’interès sempre hauria de ser dels més baixos i a més a més encara que fos baix no s’està afavorint a la especulació ja que només aplicaria a la compra de la primera residència. També crearia llocs de treballa al permetre que molta més gent tingués accés a una residència pròpia.
  • S’incentiva a la innovació i al desenvolupament de les empreses amb un tipus d’interès més baix, i això ajudaria als canvis estructurals que son necessaris cada certs anys, com li succeeix en aquests moments a Espanya. O també es podria fer servir per incentivar sectors o activitats estratègiques, com per exemple les energies renovables.
  • Es manté el control de la inflació amb el preu del diner de la resta: Aquí s’inclouria les persones que compren la segona residència, el crèdit per finançar les vacances del estiu, la compra d’empreses amb finançament, …..

Que penseu vosaltres sobre aquesta idea ?  Quins avantatges e inconvenients hi veieu ?

Anuncis

Written by invercat

8 - Octubre - 2008 a 18:47

Arxivat a Finances

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Información Bitacoras.com…

    Si lo deseas, puedes hacer click para valorar este post en Bitacoras.com. Gracias….

    Bitacoras.com

    8 - Octubre - 2008 at 19:02


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: