Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Estratègia inversió: Tots contra el Euríbor

with one comment

Des de que els països de la Unió Europea s’han ficat d’acord en no deixar caure cap banc Europeu, he llegit en varis blocs d’economia e inversió, així com en diaris nacionals, que el Euríbor a 1 any es reduirà dintre de pocs mesos, de tal manera que el diferencial entre el Euríbor a 1 any i el tipus oficial del diner tingui una diferència entre 0,5 i 1 per sobre el preu oficial del diner. Es a dir, si el BCE no baixar el preu oficial del diner en els propers mesos, el interès del BCE es del 3,75% i per tant el Euríbor a 1 any hauria de baixar fins el 4,25% o el 4,75% mentre que avui es del 5,425%. Per tant el Euríbor, segons la opinió generalitzada que he pogut llegir, baixarà aproximadament entre un 12,44% i un 21,66%. Es evident que si el BCE baixa el tipus oficial del diner perquè la economia real ho necessita (jo crec que ho necessitarà) la caiguda serà molt més important.  

Dit això, sembla que la millor inversió possible que podem fer es posant-nos curts en el Euríbor a 1 any, per esperar un guany mínim del 12,44% en menys d’un any i amb un risc limitat,  ja que sembla que la desconfiança entre els bancs no pot créixer  més.  

Creieu que aquesta inversió tindria èxit ?  O encara hi han masses dubtes i els bancs continuaran sense fiar-se entre ells i per tant mantenint el Euríbor a 1 any per sobre del 5%?

Nota: En cap cas estic recomanant a ningú que compri o vengui Euríbor a 1 any, tant sols vull compartir una idea d’inversió que m’ha vingut al cap després de llegir varis articles.

Anuncis

Written by invercat

13 - Octubre - 2008 a 17:42

Arxivat a Inversió

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Información Bitacoras.com…

    Si lo deseas, puedes hacer click para valorar este post en Bitacoras.com. Gracias….

    Bitacoras.com

    13 - Octubre - 2008 at 17:46


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: