Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Estratègia inversió: La millor inversió es el estalvi

with one comment

Aquesta estratègia consisteix en estalviar. Però el estalvi l’aconseguim reduint el impost de IRPF que paguem cada any. A continuació us presento el estalvi que podem aconseguir pagant menys de IRPF (calculat amb el programa del IRPF del 2007), mitjançant tres productes diferents: Pla de pensions, Hipoteca i Vals de menjar, per diferents escales salarials:

Les conclusions del estudi son :

 • – Si contractem un pla de pensions, on hi fiquem 100eur al mes, en funció del nostre salari brut, ens podem estalviar des de 288Eur fins 516Eur. A més a més estarem construint un capital per la nostra jubilació, i si escollim be els nostres gestors del pla de pensions segur que serà més eficient que la gestió que pugui fer l’administració pública.
 • – Si a més a més del pla de pensions, l’any 2006 haguéssim comprat un pis/casa mitjançant una hipoteca i el 2007 haguéssim pagat 500Eur mensuals d’hipoteca, el estalvi que aconseguiríem mitjançant estalvi de pla de pensions + hipoteca estaria entre 960 i 1776eur., en funció de la nostra renta. A més a més, tindríem un immoble on el més probable es que es re valoritzarà en el llarg termini.
 • – Si a més a més del pla de pensions i la hipoteca, el any 2007 la nostra empresa ens hagués ofert la possibilitat de rebre el pagament en espècies amb Tiquets Restaurants valorats en 1980Eur, el nostre estalvi hagués estat entre 960Eur i 2628Eur.
 • – Qui més es beneficia de tots aquests estalvis es la persona que paga més IRPF i per tant la persona que té un salari brut anual més alt. Per contra la persona que menys se’n beneficia es el ‘Mileurista’, es a dir el 40% del assalariats espanyols. També sóc conscient que la persona que cobra 12.000Eur al any no pot contractar un pla de pensions, una hipoteca i els tiquets restaurants, perquè no lo quedaria res de salaria per viure, però volia informar les dades perquè veiéssiu els resultats.

Aquí us deixo les dades perquè hi reflexioneu i comenceu a prendre mesures, ja que encara hi sou a temps, de cara al IRPF de l’any 2008.

Anuncis

Written by invercat

14 - Octubre - 2008 a 6:00

Arxivat a Inversió

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Información Bitacoras.com…

  Si lo deseas, puedes hacer click para valorar este post en Bitacoras.com. Gracias….

  Bitacoras.com

  14 - Octubre - 2008 at 18:33


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: