Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

La meva visió del mercat

with 4 comments

La meva visió de la borsa es la següent:

 El Ibex-35 s’està comportant francament malament, però dintre de les pèrdues cal tenir present que la major part de les caigudes del Ibex-35 son degudes als bancs Espanyols. Encara no he fet un anàlisis en detall del comportament dels valors durant el últim mes però si el féssim segur que tindríem alguna que d’altre sorpresa. Sense haver fet aquest anàlisis crec que les dues últimes setmanes estan caient un valors molts concrets i principalment els relacionats amb el sector bancari.

El següent gràfic compara el Ibex-35 amb el MID50.bcn, com podeu veure les caigudes del ibex-35 han sigut proporcionalment més fortes que el mid50.bcn en el últim mes i mig:

ibex35vsbcn503mesos

Si comparen 2 valors del sectors més tocats del any, Santander vs FCC, veiem que el comportament del últim  mes i mig es perjudicial pel sector bancari :

sanvsfcc3mesos1

Si comparem FCC amb BBVA, el sector bancari torna a sortir perdent:

bbvavsfcc3mesos

En la següent taula teniu el comportament del Ibex35 amb comparació amb el Small cap i el medium cap espanyols dels últims 6 mesos. No hi ha grans diferencies entre el comportament del  ibex-35 y el medium cap.  Mentre que el small cap si que s’està comportant més malament que el ibex-35:

ibex35sismesos

La meva conclusió es que ara els índexs borsaris estan caient degut a uns sectors en concret, en el cas espanyol degut al sector bancari ja que el seu pes sobre el ibex-35 es considerable, però que altres sectors ja han descomptat  la major part de la caiguda i que es possible que continuïn caient o s’estanquin al llarg dels propers mesos. Son aquests sectors pels quals haurem d’invertir d’aquí uns mesos quan es comenci a veure la nova llum a la situació econòmica. Quins sectors seran ? A mi el sector que m’agrada es el farmacèutic, sobre tot Almirall, però no he fet un anàlisis de la companyia en detall. Us aconsello que identifiqueu el sector, analitzeu la empresa amb els millors ratis i d’aquí uns mesos quan ja es comenci a veure la nova llum compreu les accions de la empresa que heu escollit, però sempre pensant en el mig i llarg termini. A curt termini només pagareu comissions. Com veieu vosaltres el mercat?

Anuncis

Written by invercat

12 - Novembre - 2008 a 20:32

Arxivat a Inversió

4 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. el problema de l’Ibex és l’estret i l’excessiva ponderació que hi tenen els bancs (san i bbva).

  Aquest cap de setmana faré un resum setmanal on tinc pensat comentar alguns sectors dels USA. Ja t’avanço, que dins de la debacle, el Health Care i telecommunications són els que en surten més ben parats, amb la salvetat que el de telecom es desglossa amb dos subíndexs: telefonia fixa, amb un “bon” comportament (només baixà un 2-4%), i el de telefonia mòbil, que en canvi està fatal (porta una baixada d’un 20% aquesta setmana).

  marcs.

  13 - Novembre - 2008 at 18:39

 2. Segur que serà un informe molt interessant. Has pensat de fer un informe pero enlloc dels sectors USA dels sectors del ibex-35 i del mercat continu?

  invercat

  14 - Novembre - 2008 at 18:30

 3. Segur que serà un informe molt interessant. Has pensat de fer un informe pero enlloc dels sectors USA dels sectors del ibex-35 i del mercat continu?

  invercat

  14 - Novembre - 2008 at 18:32

 4. Bé, no serà un informe, serà un resum on donaré quatre pinzellades als índexs sectorials que tenen moviments més interessants (els que estan caient més i els que menys).

  Fer-ho al IBEX no m’ho he plantejat per dues raons. Crec que a grans trets, són força extrapolables. I després, l’IBEX, o el mercat espanyol, és molt estret. Per exemple, a Bens de consum, es divideix en:

  1.-automoviles&parts
  2.-Food&Beverages
  3.-Personal&Household Goods

  A partir d’aquests tres, es va desglossant amb més subindexs fins a 18! entre els quals n’hi ha tant curiosos com

  -Tires (pneumàtics)
  -Brewers (cervesers)
  -Toys (juguets)
  -Footwear (calçat)

  El mercat espanyol, a part de que crec que no disposa d’indexs sectorials -vull dir indexs amb gràfics, que et permeti operar-, a aquestes alçades de la globalització crec que correlaciona bastant amb l’americà. Com a molt hi pot haver un lapsus de temps, p.e. el sector immobiliari i la construcció aquí va trigar una mica més a caure, el bancari també.

  Sobretot, el que em fa mirar als sectors del mercat americà és que disposo de gràfics per a poder-ho fer.

  Marc

  14 - Novembre - 2008 at 19:41


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: