Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Impacte diari del cost dels aliments i l’energia a la nostra butxaca

with 3 comments

Bespoke s’ha tornat a superar a si mateix amb el següent post, http://bespokeinvest.typepad.com/bespoke/2008/12/the-commodity-rebate.html.

Han analitzat el cost diari que ha tingut el increment dels preus dels aliments i de l’energia des de principis d’any sobre la nostra butxaca.  Es va arribar a un increment del cost diari màxim de 4,77$ per dia, 1.736,28$ al any, i ara degut al decrement dels preus el impacte es beneficiós al estar a -4,02$, -1.463,28$ al any. Es a dir si es mantenen els preus actuals durant tot un any, els aliments i l’energia de un any ens sortirien 1.463,28$ més barats que l’any 2007, impressionant!!!

Aquest es el interessantíssim gràfic:

 bespokecostenergia

Anuncis

Written by invercat

5 - Desembre - 2008 a 17:48

Arxivat a Economia

3 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Interessant gràfic, i la gran pregunta és, quina va ser la causa primer d’una pujada desmesurada dels preus i la posterior caiguda en picat?

  Un a possibilitat seria l’especulació. A curt termini pot influir, però al ser productes de difícil emmagatzemament, a llarg termini no hi pot haver especulació. L’or i els actius immobiliaris sí poden ser fàcilment emmagatzemants.

  L’altre explicació seria que primer vam tenir una pujada de la demanda ingressant països al món desenvolupat com Xina o Índia, però a causa de la crisis i la pujada de preus d’aquestes matèries primes, es destrueix la demanda.

  Tot i la baixada el petroli encara està alcista a llarg termini. Per aquest motiu jo em declaro partidari de les variacions de la demanda, i que en el comportament dels preus dels aliments i de l’energia no hi influeix l’especulació, tot i que s’ha de reconéixer que pot donar certs repunts a curt termini.

  Borsaholic

  5 - Desembre - 2008 at 18:28

 2. El preu dels aliments potser si que està més influït per la demanda, però el preu del petroli del últim any crec que ha estat molt manipulat pels especuladors i quan ha explotat la crisis econòmica han desfet posicions massivament i per això ha passat de vora 140$ a 50$, es una teoria/intuïció però no tinc dades per demostrar-la.

  invercat

  5 - Desembre - 2008 at 19:49

 3. També hi ha un altre factor, que no hem tingut en compte, en aquests alts i baixos del preu del petroli. El petroli al negociar-se en dòlars a nivell mundial ha incrementat el preu quan s’ha depreciat el dòlar i ha caigut el preu del barril quan s’ha tornat a apreciar.

  Però si que reconec que una part del moviment del preu ha sigut fruït de l’especulació mitjançant els hedge funds. Si no recordo malament, en l’escalada vertical que va patir el preu del petroli es va fer famós l’spread curt a l’S&P i llarg al petroli, i quan la SEC va prohibir posar-se curt en la majoria de valors crec que es van desfer moltes posicions…

  Borsaholic

  5 - Desembre - 2008 at 23:18


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: