Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Estic perdent calés amb el meu pis ?

with 3 comments

Aquesta es la pregunta que es deu estar fent molta gent després que sortís publicat que el preu de la vivenda ha caigut un 7,8% aquest any 2008. Per tal de respondre aquesta pregunta he fet una petita taula amb Excel per fer els càlculs de: en funció de l’any que compressis el pis i el increment interanual del preu de la vivenda quin es el preu actual de la teva vivenda avui i quin increment percentual ha sofert.

El increment interanual del preu de la vivenda que exposo es el publicat avui en el diari La Vanguardia. El preu mig de vivenda he fet que fossin 200.000Eur, que com ja sabem el pis que compràvem el 2002 amb aquests diners era el triple de gran que el que podem comprar avui en dia. Si el vostre pis us va costar més o menys significa que el import monetari variarà respecte a les dades que jo exposo però els percentatges son vàlids independentment del preu al que compressiu el pis.

Aquí teniu les dades: (clicar a la imatge per ampliar)

 preuvivenda08
Les conclusions son:

 • Les persones que van comprar el seu pis l’any 2007 o 2008: el valor del seu pis ja està per sota del preu de compra
 • La persona que va comprar el pis l’any 2002: El seu pis ha tingut una revalorització del 98,75% i el preu de la vivenda hauria de caure un 49,69% per tal que la seva vivenda tingués un preu inferior al preu de compra.

Nota: Aquest anàlisis es il·lustratiu per fer-nos una idea de com ha evolucionat el mercat però el preu de la vivenda de cada persona depèn de molts factors com es la localitat, la situació dintre de la localitat, les dimensions del pis, els serveis que te a prop, etc. … Si realment voleu saber quan val el vostre pis avui dia, l’heu de tasar amb una empresa independent.

Anuncis

Written by invercat

10 - Desembre - 2008 a 19:49

Arxivat a Economia, Inversió

3 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Molt pràctic aquest excel, intento clicar a la imatge però no aconsegueixo ampliar-la, és possible que hi hagi algun problema amb el link? merci

  Borsaholic

  10 - Desembre - 2008 at 23:28

 2. Ho sento Borsaholic. Ara ja està arreglat. Crec que es degut a la nova versió de WordPress, abans afegia el link automàticament. De passada he arreglat els dos últims escrits que tenien el mateix problema. Gràcies per dir-m’ho.

  invercat

  11 - Desembre - 2008 at 19:19

 3. Molt probablement el preu de l’habitatge acabi caient, a preus constants, als nivells de 2000-2001. Un altre tema és si una persona que hagi comprat el 2002 o el 2003 perdi diners. Cal tenir en compte altres factors:

  1.- Els costos de transacció (impostos), que juguen negativament a favor de la compra (i per tant abaixen el llindar de pèrdua)

  2.- El fet de què aquesta persona ha pogut gaudir durant 6 o 7 anys d’un habitatge i no ha hagut de llogar-lo (el que apuja el llindar de pèrdua).

  En qualsevol cas, amb tota probabilitat totes les compres fetes amb posterioritat al 2005 i que hagin estat per a pura i dura inversió, s’hauran enganxat els dits. Si han estat anteriors o s’han fet per viure-hi, probablement no perdin diners, però tampoc guanyin massa.

  David

  12 - Desembre - 2008 at 0:21


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: