Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Evolució atur Espanya vs resta països

leave a comment »

En els següents dos gràfics extrets de l’OCDE podem veure com la taxa d’atur s’ha deteriorat considerablement a Espanya. L’octubre l’atur era un 4,3% superior a un any abans i va arribar al 12,8%. Aquestes dades son força dolentes però encara ho son més si ens mirem en detall les taxes dels altres països. La taxa mitja d’atur a Europa era del 7,1%, una diferencia d’un  5,7% més baixa a Europa!!!

Mentre que a Espanya l’atur ha pujat un 4,3% en un any a la resta de països el increment del atur no ha sigut gaire pronunciat excepte Irlanda (2,4%) i els Estats Units (1,7%), però encara molt lluny del nostre 4,3%.

Si comparem Espanya amb els països grans d’Europa es on quedem més en ridícul: A França la taxa d’atur en un any ha pujat un 0,2% (gairebé inapreciable) i en canvi a Alemanya a baixat un 1%.

Si analitzem aquestes dades amb detall arribem a la conclusió que Espanya te un gran problema estructural i que ara ho estan pagant milers de persones que van a l’atur i no troben un altre sector o industria que els hi doni feina. La resta de Països Europeus sembla que van fer millor la feina que nosaltres i ara ho patirem tots durant un llarg període.

Aquests son els gràfics extrets del informe de la OCDE, http://www.oecd.org/dataoecd/16/15/41812958.pdf : (clicar en imatges per ampliar imatge)

taxaatur

deterioramentatur

Anuncis

Written by invercat

11 - Desembre - 2008 a 6:29

Arxivat a Economia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: