Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Realment val la pena invertir en borsa

with 3 comments

Després de llegir el següent treball de Pablo Fernández, professor del IESE, http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1121660, un es qüestiona si realment val la pena invertir en borsa. Segons l’article:

 • – 85 empreses espanyoles sobre les 154 analitzades van patir en algun moment un descens de la seva cotització superior al 70% entre desembre 1990 i octubre 2008.
 • – 25 empreses van patir un descens de la seva cotització superior al 90%
 • – El descens promig de la cotització de les accions de 154 empreses del mercat espanyol va ser del 73%

Amb aquestes dades a la mà hem d’anar molt en compta a l’hora de invertir en borsa, ja que si escollim una empresa equivocada en un mal moment tenim moltes possibilitats de veure com el nostre patrimoni perd un 73% del seu valor, i en el cas pitjor més d’un 90%.

Segurament a moltes persones els hi  hagués agradat llegir aquest informe fa un any i mig.

Jo continuaré invertint en borsa, perquè segurament mai em faré ric però em diverteix i m’apassiona moltíssim, i tant sols inverteixo en renta variable aquells diners que se segur que no necessitaré els propers 4 o 5 anys. A més a més a llarg termini si s’escullen les empreses correctes o es fa una inversió indexada a un índex, com el Ibex-35, s’obté una rendibilitat superior a la renta fixa. Durant aquest llarg termini es molt possible que veiem com la nostra inversió s’esfondra temporalment, moltes persones no estan preparades per patir aquesta situació, sobretot si s’ha utilitzat diners que son necessaris en el curt termini.

La meva opinió es que invertiu en borsa si us apassiona o us diverteix,  i sobretot si son diners que no necessiteu i esteu disposats a assumir la possibilitat de perdre aquests diners, la resta de diners en un lloc segur (renta fixa a curt termini, monetaris ,.. ) per intentar igualar la inflació. Si no enteneu el producte que us intenta vendre el banc, no hi invertiu serà la millor inversió que fareu mai. Perquè invertir també vol dir no perdre diners, si inverteixo i perdo els 15% de la inversió he fet una inversió més dolenta que si no hagués fet res.        

Us deixo l’enllaç per podeu consultar tots els articles del IESE publicats per Pablo Fernández: http://webprofesores.iese.edu/PabloFernandez//articulos_desc.html

Anuncis

Written by invercat

12 - Desembre - 2008 a 6:22

Arxivat a Inversió

3 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Este artículo lo has sacado enterito de la web de Cárpatos serenitymarkets que ya lo publicó ayer. Por lo menos podrías ponerlo como referencia, sería más honesto.

  Y mucha gente ya hace años que lo leemos, pues es un informe/estudio que se actualiza varias veces al año

  delfino

  12 - Desembre - 2008 at 18:54

 2. Es evidente que no lo he copiado, y aún menos lo copiaria de una web que tiene miles de visitas al dia. Además, todas las imagenes y textos que cojo de algun otro web siempre los enlazo. Como en este caso la pàgina web de Pablo Fernandez.

  Me puedes dar el enlace del artículo que comentas de Serenity markets y así me lo leo.

  invercat

  12 - Desembre - 2008 at 19:15

 3. He visto la referencia que hace Cárpatos, supongo que te refieres al comentario de ayer a las 17:38 a partir de ‘Una vez vista la actualidad de la jornada pasemos al análisis pausado. ‘. Cárpatos habla de la inversión en fondos de inversión yo hablo de inversión en acciones de bolsa.

  El enlace del informe de Carpatos es : http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=985120

  Mi informe es diferente al de Cárpatos.
  No veo el plagio por ningun lugar.

  invercat

  12 - Desembre - 2008 at 19:28


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: