Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Distribució ocupació a Catalunya per Sectors d’activitat

with 2 comments

Us deixo una petita taula perquè veieu l’evolució de les dades d’ocupació a Catalunya i Espanya per sectors d’activitats. La taxa d’atur s’ha disparat en el sector de la construcció i el de la indústria també s’està veient força afectat, però el sector que te un pes més elevat i que cada vegada ha agafat més pes els últims anys es el de serveis.  El sector industrial a anat perdent pes a Catalunya (no es gens bo) i l’ha guanyat el sector construcció (ara estem patint les conseqüenciès de la no diversificació) i serveis.

distribucioocupacio

Les dades d’ocupació les he extret de Idescat, us deixo l’enllaç: http://www.idescat.cat/economia/inec?tc=5&id=5703&dt=200700

Anuncis

Written by invercat

19 - Desembre - 2008 a 6:06

Arxivat a Economia

2 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Molt interessant la taula. Com tu bé dius, estem perdent pes en la indústria, suposo que per culpa de la deslocalització, però aquest no és un fet inevitable? Suposo que és una evolució normal del països més desenvolupats, no? Crec que el problema que tenim és que no tinguem serveis o industries que creïn productes amb alt valor afegit. O sigui, I+D i tota la pesca…

  Sobre la construcció, totalment d’acord amb tu, estem veient les conseqüències de la no diversificació i de deixar, per part de les autoritats, que aquesta bombolla creixés fins a dimensions monstruoses.

  Aquest 13% de pes de l’ocupació en construcció haurà de disminuir a la mitjana del pes que té la construcció a l’UE, que no deu ser més del 7%. Per tant, les coses estan complicades a l’estat espanyol.

  Borsaholic

  19 - Desembre - 2008 at 13:03

 2. Borsaholic: La deslocalització hauria de ser normal en productes de baix valor afegit però els governs dels països desenvolupats haurien de crear i fomentar noves industries més punteres tecnològicament i de capital nacional. Es positiu atraure multinacionals però es molt més important crear les nostres multinacionals. Es molt més fàcil pels directius amb seus europees tancar una fàbrica a Catalunya que no pas al seu propi país.

  invercat

  19 - Desembre - 2008 at 16:18


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: