Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Previsions empresarials 2009 i borsa 2009

with one comment

Ja comença ser l’hora que les empreses vagin preparant els seus pressupostos per l’any vinent i facin les seves previsions per l’any 2009. Per la nostra banda, nosaltres com a petits inversors també hem de començar a pensar que farà la borsa l’any vinent i quines inversions realitzaré o si ens estarem al marge fins que veiem l’aigua clara en tot aquest embolic de la crisis financera i els seus efectes al mon real.

Les empreses faran unes previsions catastrofistes per l’any 2009, i això es normal perquè ningú sap amb exactitud que passarà l’any vinent. Han estat suficients les mesures extraordinàries preses aquest any o s’hauran de prendre mesures encara més extraordinàries i més imaginatives l’any 2009 ?

El més segur es que els analistes financers facin unes previsions molt modestes sobre el creixement que pot experimentar la borsa l’any 2009.

N’estic segur que la majoria d’empreses tancaran la compta de resultats del any 2008 amb unes dades molt pitjors de les esperades. Crec, com ha passat en altres mals anys, que aquest any tant bancs, com constructores, com la resta d’empreses poden tenir uns resultats més mediocres del esperat  i cap analista serà molt sever amb ella. Aquest any 2008 es tolera tot degut a la crisis: es poden ficar totes les pèrdues reals d’aquest any i a la vegada corregir totes les ineficiències heretades dels altres anys i ningú obrirà boca. Aquest comportament de les empreses, tot i que sembli estrany, ho considero que serà bo per la borsa de cara l’any 2009. Si l’economia aguanta i les previsions econòmiques son millors que les esperades, les empreses obtindrien uns molt millors resultats que els previstos degut a que l’economia s’hauria comportat millor del que pensaven i que l’any 2008 ja haurien purgat totes les ineficiències històriques. Però si l’economia no reacciona, la borsa continuarà caient.

La clau de cara l’any 2009 es invertir en sectors no cíclics, i dintre d’aquests sector les empreses millor gestionades, més transparents amb la informació que donen als inversors i amb poc deute. Però si no voleu corre riscos, es millor esperar a que l’economia torni a donar senyals de vida abans de començar a invertir en borsa. La decisió de invertir en borsa o no l’any vinent depèn del esperit de risc de cadascú.

Anuncis

Written by invercat

22 - Desembre - 2008 a 6:33

Arxivat a Economia, Inversió

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. El tema de borsa continuará estan complicat em temo.Paciència.

    putabolsa

    22 - Desembre - 2008 at 19:59


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: