Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Que farà la borsa o perquè ho ha fet ?

leave a comment »

Fa uns dies que em pregunto que es millor saber: Que farà la borsa ? o perquè ho ha fet ?

Com podeu veure una pregunta s’anticipa al moviment: que farà la borsa ?  i l’altre explica perquè ha fet el moviment: perquè ho ha fet?

Una pregunta la intenta respondre el anàlisis tècnic: Que farà la borsa ?

I l’altre pregunta la respon el anàlisis fonamental: Perquè ho ha fet ?

Jo crec que els dos anàlisis, tècnic i fonamental, son complementaris. Si  hagués d’escollir entre els dos em quedaria amb el anàlisis fonamental. Bàsicament l’escolliria perquè soc una persona bastant racional i necessito saber el perquè de les coses, no l’escolliria perquè un sigui millor que l’altre per tal d’invertir. Ja que he pogut llegir experiències de persones que han guanyat molts diners en borsa i alguns feien servir l’anàlisi tècnic i altres el fonamental.

Si una acció rebota en un suport o trenca una resistència important i comença a pujar, jo vull saber perquè està pujant: es degut a que les ventes han augmentat un 15% ? Si es així amb aquesta dada puc saber: si l’acció esta cara o barata, si continuarà pujant perquè encara no ha assolit el seu preu correcte, ….. Per tant potser no haure comprat al suport o resistència important i m’hauré perdut part del benefici però com a mínim sabré el motiu del seu moviment i puc decidir racionalment si vull invertir en aquella empresa a partir de les seves dades fonamentals.

Saber que una acció te una resistència important en tal zona o un suport important en tal altre zona, a mi no em serveix per decidir si es una bona inversió. El que si que em serveix es per saber en que hi ha zones on les persones començaran a vendre i es molt probable que l’acció baixi i per tant si tinc paciència podré comprar l’acció a un preu més econòmic.

A dia d’avui però ni el anàlisis fonamental ni el tècnic poden respondre que farà la borsa l’any 2009 amb un cert grau de fiabilitat. Els tècnics tenen un grau de volatilitat tant alt que no poden fer prediccions amb un mínim d’exactitud i els fonamentals no saben tot el que amaguen els grans grups financers en els seus comptes de resultats.

Anuncis

Written by invercat

23 - Desembre - 2008 a 6:06

Arxivat a Inversió

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: