Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Anàlisis estimacions beneficis 2009 de Ibex35

leave a comment »

A partir de les estimacions de beneficis de l’any 2009, realitzades per FactSet, publicades pel diari Expansión el dissabte 27 desembre he confeccionat la següent taula i he marcat en color vermell les dades que trobo més interessants de cara a seleccionar les empreses del Ibex-35 en les quals invertir l’any 2009. (Clicar a la imatge per ampliar)

 estimacionsibex3509

Un cop marcats els indicadors, el resultat de les empreses més interessants per invertir l’any 2009 serien:

  • Enagas
  • Gas natural
  • Mapfre
  • Técnicas Reunidas

Aquestes 3 empreses complirien els requisits del meu anàlisis simplista que son:

  • Increment del Benefici per acció l’any 2009
  • PER estimat any 2009 baix, sobre 7 . Com que Enagas no compleix aquest requisit l’he marcat en carbassa perquè al ser una empresa molt defensiva no considero que tingui un PER elevat al ser de 12,88
  • Relació de Beneficis estimats 2009 / Capitalització borsària per sobre de 14%. Gas natural es queda molt a prop d’aquest rati per això la selecciono, mentre que Enagas es queda molt lluny d’aquest rati 7% però es pot considerar del cert que l’estimació dels seus beneficis per l’any 2009 son més fiables que la resta d’empreses al sector una empresa monopolística i amb preus regulats, per tant considero interessant aquest 7,78% de Enagas

Amb aquest anàlisis pretenc seleccionar les empreses en les quals invertir l’any 2009 amb el mínim de risc possible i amb la intenció d’aconseguir un rendiment del 8% entre dividends i revalorització de la cotització. Per tant el anàlisis es amb visió de curt termini, 1 any.  

De les 4 empreses la que més seguretat em dona es Enagas pel fet de ser monopolística, com he dit abans, i tenir uns ingressos gairebé assegurats i per tant les seves estimacions segur que son bastant fiables.

Gas Natural te el problema de la OPA sobre Union Fenosa i això pot fer que les dades d’estimacions previstes no es compleixin o que el mercat penalitzi aquesta operació durant l’any 2009. Per tant aquesta seria un inversió amb bastant de risc perquè no ser del cert si el mercat penalitzarà durant l’any 2009 la OPA o no. Però crec que estratègicament per Gas Natural es una bona operació la compra de Union Fenosa, potser el preu no es el més idoni donades les circumstancies del mercat. Per tant soc del parer que es millor esperar a que es realitzi la OPA i veure com reacciona el mercat i esperar les noves previsions d’estimacions un cop consolidada la OPA.

Mapfre es una empresa que m’agrada molt i crec que es una inversió molt bona a llarg termini, però de cara l’any 2009 tinc el dubte de si les estimacions es compliran perquè no sé si tots els problemes relacionats amb la crisis ‘subprime’ ja han sortit o si pel contrari directa o indirectament es veurà afectades per aquesta crisis ‘subprime’ durant l’any 2009. Per tant, em quedaria a l’espera per veure com acaba tota la crisis ‘subprime’  durant l’any 2009. Un cop hagi sortit tota la brossa, aleshores seria bon moment per agafar posicions a Mapfre, si encara tingues uns ratis tant atractius com els actuals.

Técnicas Reunidas, considero que es una bona inversió de cara l’any 2009 per dues raons: primera perquè compleix els ratis que he definit i segona perquè l’any 2008 ha sofert una caiguda de la cotització del 56,77%. Tot i que està molt relacionada amb el preu del petroli, aquest ara està prop de 40$ i es poden paralitzar inversions, es una enginyeria i amb poc deute i segurament els contractes a entregar durant l’any 2009 ja els deu tenir tancats i per tant no crec que les seves estimacions de beneficis hagin de divergir molt de la realitat, per tant no crec que sigui un risc massa alt invertir en aquesta empresa de cara l’any 2009. De totes maneres abans d’invertir-hi revisaré la seva cartera de comandes per l’any 2009 en el seu informes anuals de la CNMV o en la seva pàgina web.

Ara mateix no tinc cap acció de les 4 empreses comentades: Enagas, Gas Natural, Mapfre i Tècnicas Reunidas

Nota: Cap dels comentaris suposen una recomanació de compra per ningú, tant sols son opinions meves que desitjo compartir i rebre les vostres opinions. Cadascú ha de fer les seves valoracions i decidir quines accions vol comprar o decidir no comprar cap acció.

Anuncis

Written by invercat

29 - Desembre - 2008 a 6:15

Arxivat a Inversió

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: