Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Obama farà pujar les borses?

leave a comment »

Últimament no deixo de fer-me aquesta: ¿Barack Obama farà pujar les borses a partir que sigui nomenat president dels EEUU ?

Segons he pogut llegir en blocs i en mitjans de comunicació hi ha dos opinions totalment oposades:

1) Hi ha el grup de persones que pensen que quan Obama sigui president les borses deixaran de pensar en la crisis ‘subprime’ i pensaran en els immensos plans d’inversions que vol portar a terme. Aquests plans d’inversions faran pujar les borses perquè crearan llocs de treball, la gent consumirà més, perquè deixarà de tenir la psicosi de estem en crisi i a més a més tinc a George Bush de president (no se que els espanta més als nord-americans), les empreses veuran com la seva cartera de comandes tornar a créixer i planificaran noves inversions o almenys reactivaran les que tenen parades ara per la psicosi de crisi, …..

2) Hi ha un segon grup d’opinió que pensa que moltes entitats financeres, fons d’inversió d’alt risc i empreses estan esperant a qui sigui nomenat Obama per exposar noves pèrdues milionàries. Si fos així les borses caurien perquè veurien que la crisi ‘subprime’ encara no ha acabat i que els estímuls del nou president tardaran encara varis mesos en fer efecte sobre l’economia Americana, i per tant tothom, empreses i consumidors, continuarien tenint el síndrome crisis a flor de pell i l’economia continuaria glaçada com els darrers mesos.

Aquests son els dos grans grups d’opinió que he trobat. Que en penso jo ? Crec que Barack Obama donarà un aire fresc a l’administració Americana i que a mig termini farà pujar les borses, dic mig termini perquè penso que quan sigui nomenat el mercat tornarà a entrar en nivells de volatilitat força elevats perquè els inversors estaran nerviosos durant una temporada fins que Obama i el seu equip demostrin que saben governar i que tenen les idees clares del que cal fer.  Si els macro plans d’estímul a l’economia es veuen bloquejats per qualsevol motiu les borses es veuran molt castigades.

Que en penseu vosaltres ?

Anuncis

Written by invercat

13 - gener - 2009 a 6:53

Arxivat a Inversió

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: