Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Oriol Amat: Conferència ‘Previsions de futur en un entorn de crisi’

with 2 comments

Ahir vaig assistir a la conferencia ‘Previsions de futur en un entorn de crisi. Mesures a prendre i oportunitats que cal aprofitar’  realitzada per Oriol Amat, catedràtic d’economia financera i comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra. En la conferencia va respondre les 3 grans preguntes que es fa tothom avui dia  ‘Que ha passat?, Que passarà ? Oportunitats de negoci ? ‘. La conferencia la va realitzar per donar una visió positiva, o millor dit realista, de la situació, ja que els darrers mesos només hi han hagut visions apocalíptiques de la situació.

Algunes temes interessants que va tocar van ser:

 • Perquè va fer la conferència? Perquè considera que s’ha exagerat en excés sobre la crisis i que molta gent esta en una situació de pànic sense motiu.
 • Com es va produir la crisis.
 • Diferencies entre la crisis del 1929 i l’actual. Va exposar els motius pels quals no son iguals i per tant la recuperació actual serà més ràpida
 • Altres crisis, va repassar les crisis més importants que hi ha hagut començant per la crisis de les Tulipes a Holanda el 1860
 • Es continuarà creant atur fins el 2010, a partir d’aleshores l’atur començarà a reduir-se. Sempre i quan no surtin nous casos d’estafa o de bancarrotes inesperades.
 • Va presentar 17 oportunitats de negoci i/o de millorar el nostre negoci

La conferencia feta per Oriol Amat em va agradar molt, vaig descobrir a un gran comunicador, amb sentit d’humor ,que fa que l’economia pugui arribar a tothom d’una manera amena i didàctica. L’hora i escaig que va durar la conferencia em va passar volant. Després es va produir el torn de precs i preguntes, en aquesta part si que em van decebre una mica les respostes fetes per Oriol Amat pel fet de no aprofundir en certs detalls, s’ha de dir al seu favor que algunes preguntes tampoc no el van ajudar  ja que més que preguntes eren mini conferències del assistent. L’ última pregunta la vaig realitzar jo i li vaig preguntar: ¿Creus que Espanya entrarà en deflació?, la seva resposta va ser : ‘Si, però durant un període curt de temps’. La seva resposta em diu la seva opinió però no aprofundeix en el perquè ho creu. Segurament no va voler aprofundir ni en la meva, ni en les preguntes anteriors pel fet que era força tard. Malgrat aquesta part, valoro la conferencia molt positivament. Crec que aquesta iniciativa del ACCID, Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció, d’organitzar conferencies, pels socis i no socis, es molt bona i molt interessant. Em proposo assistir al màxim de conferencies que es realitzin a Barcelona.  

Recomano a tothom que es faci soci de ACCID, te un cost anual molt baix o inclús depenent dels col·lectius es gratuïta. Oriol Amat va definir ACCID com a una associació de Low Cost. El ser soci, a part de poder assistir a les conferencies, et regalen llibres de les seves publicacions, ahir mateix van regalar a tots els assistents a la conferencia el llibre del Oriola Amat ‘Eufòria i Pànic’.

Anuncis

Written by invercat

16 - gener - 2009 a 16:07

Arxivat a Economia

2 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Avui Paul Krugman ha escrit sobre la situació i perspectiva econòmica d’Espanya. La veritat és que no ho pinta de color de rosa http://krugman.blogs.nytimes.com/2009/01/19/the-pain-in-spain/.

  Sembla que l’única solució que dóna és retallar els sous per ser més competitius, ja que no podem devaluar la nostra moneda.

  Per altra banda, si no ho he entès malament, sembla que la UE diu que al 2010 a Espanya podem arribar a quasi el 20% d’atur. M’he quedat de pedra al sentir aquesta xifra venint d’un organisme oficial…

  Crec que necessito assistir a una conferència de l’Oriol Amat 🙂

  Borsaholic

  20 - gener - 2009 at 0:28

 2. Ultimament he llegit alguns escrits de Paul Krugman al NY Times i s’expressa d’una manera al.lucinant, clara i didactica. Tot un mestre.

  invercat

  20 - gener - 2009 at 22:47


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: