Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Els bancs encara tenen un gran negoci per explotar

leave a comment »

Arrel de la forta crisis que estan sofrint els bancs i les entitats financeres, m’imagino que tots els seus dirigents estan pensant quins nous negocis poden desenvolupar per captar més clients i augmentar beneficis. Fa un parell d’anys vaig llegir un article a La Vanguardia del Walter Scherk, Soci director de Strategic Investment Advisors, sobre un gran negoci que fan a EEUU les entitats financeres i fons d’inversió i la qual es una relació de guanya-guanya (Win-Win), es a dir en el negoci tant i guanya l’empresa com el client. Vaig pensar que era un gran negoci, una gran idea però en l’article s’exposava que a Espanya no es podia fer per temes Legals, no esta regulat bàsicament.

El negoci consisteix en el següent: El Joan te uns 55 anys i te contractada una assegurança de vida de 200.000Eur, es a dir quan es mori els seus fills, dona, néts o qui sigui rebran 200.000Eur de l’asseguradora.  El Joan quan es mori no gaudirà mai d’aquests diners seran els seus familiars. A EEUU el Joan podria agafar aquesta assegurança de vida de 200.000Eur i vendre-la a una empresa financera o fons d’inversió, no recordo la tipologia d’empresa. L’empresa compraria la pòlissa per suposem 120.000Eur i quan el Joan es moris en cobraria 200.000Eur. D’altra banda el Joan podria gaudir d’aquests 120.000Eur en vida. Com es pot veure es una relació guanya-guanya, tant el Joan com l’empresa i surten guanyant, els únics que hi surten ‘perdent’ son els hereus.

Les xifres que he exposat son inventades ja que a l’hora de comprar l’assegurança de vida l’empresa que la compra analitzaria cas per cas i en funció del temps que creu que viurà el Joan li pagarà més o menys. Si creu que viurà 20 anys més, doncs potser enlloc de pagar-li 120.000 n’hi pagaria 100.000, si creu que només en viurà 10 n’hi pagaria 150.000Eur. Les xifres tant sols son il·lustratives, les entitats financeres segur que tenen uns models molts sofisticats per estimar quan temps de vida li resta a una persona segons certs paràmetres mesurables.      

Crec que aquest negoci es una bona idea, les persones jubilades o de 50 anys que estan a l’atur i ara estan vivint amb uns ingressos limitats podrien vendre la seva assegurança de vida i d’aquesta manera viure més dignament. Segurament els seus fills preferirien que els seus pares visquessin més dignament que no pas heretat una certa quantitat de diners al morir el pare o la mare, al menys jo soc d’aquests parer.  A més a més, en cas d’heretar els 200.000Eur de l’assegurança de vida suposo que els hereus haurien de pagar uns impostos al cobrar-la.

Que en penseu vosaltres ? 

Anuncis

Written by invercat

26 - gener - 2009 a 6:37

Arxivat a Economia, Inversió

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: