Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Compra de Spanair per grup inversors Catalans

with 4 comments

Sembla que ja es un fet la compra de la companyia Aérea Spanair per un grup d’inversors catalans juntament amb turisme de Barcelona, la generalitat i alguna altra institució pública. Sempre es preferible que l’administració no participi en aquests tipus d’operacions però vist que Iberia esta controlada per la comunitat de Madrid a traves de Caja Madrid i que la estratègia d’Iberia es potenciar Madrid deixant a Barcelona en segon terme, considero que l’acció presa per les administracions juntament amb el grup d’empresaris es una molt bona noticia per Catalunya.

El primer pas important, la compra de Spanair, ja esta fet, ara cal continuar amb el segon pas que es igual o més important que el primer: Convertir aquesta empresa amb un negoci viable i que generi beneficis per l’empresa (em sembla bé que hi participin les administracions en l’accionariat però no vull que es converteixi en una empresa que viu de les subvencions i les ajudes de les administracions) i a la vegada que ajudi a potenciar el aeroport de Barcelona i Catalunya, per permetre d’aquesta manera que les grans empreses tornin a posar les seves seus a Catalunya, que els nostres empresaris optimitzin els seus desplaçaments amb vols directes a les grans capitals mundials des de Barcelona, que s’organitzin congressos internacionals a casa nostra, augmentar la diversitat (que no quantitat) de turistes que venen a Catalunya per no dependre tant dels turistes Anglesos, Francesos i Alemanys, i un reguitzell més d’oportunitats que ens obra a Catalunya el poder potenciar l’aeroport de Barcelona i una companyia Aérea controlada per inversors Catalans.

Com veieu els reptes no son gens senzill, si volem treure partit a aquesta gran oportunitat que se’ns ha presentat. Tan sols el temps ens dirà si em sabut aprofitar aquesta oportunitat o ens hem passat l’estona discutint sobre el sexe dels àngels. De moment, dono el meu vot de confiança tant a les administracions com al grup d’inversors que han comprat Spanair.  

Anuncis

Written by invercat

31 - gener - 2009 a 12:53

Arxivat a Economia

4 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Totalment d’acord, tot i que cal comptar amb dos factors que no ajudaran gaire a aconseguir-ho.
  El primer és la crisi, per dir-ho eufemísticament, i que afecta tot el món. Aquest escenari econòmic no és, a priori, el millor però cal aprofitar les oportunitats quan apareixen.
  Aquest factor el considero “neutre” davant del segon factor que és AENA i el Ministeri de Foment que controla la gestió aeroportuària espanyola clarament favorable a Barajas i Iberia.
  Sigui com sigui, crec que és en moments difícils quan cal treure pit. Amb Spanair en mans catalanes, la nova T1 del Prat a punt d’estrenar i un possible canvi en la gestió dels aeroports, tot i que minso, farà que les coses canviïn. Ara ens arriben noves infraestructures i nous escenaris en plena crisi, temps d’oportunitats.
  És fàcil que Madrid ens passi la mà per la cara els darrers anys.. ara que torna el temps de l’esforç i el treball… veurem. Crec que Catalunya, tot i que rebrem de valent, tenim millor posició en la graella de sortida.
  a10!

  Jaume

  1 - febrer - 2009 at 20:10

 2. Jaume, La ‘crisi’ es un factor que afecta a totes les empreses, així que en aquest sentit totes les empreses l’han d’afrontar. En canvi, el punt d’AENA si que tens raó que es un escull que caldrà veure com supera la nova gestió de Spanair.

  invercat

  2 - febrer - 2009 at 20:55

 3. Sento molestar en aquest blog, però voldria saber de quina manera podríem invertir en aquesta nova companyia aèria els ciutadans individuals. Fins ara s’ha parlat d’inversions a nivell de col·lectius, però estic segur que molts de nosaltres ens agradaria aportar encara que sigui una quantitat testimonial a aquest naixement.

  Gràcies

  Lluís

  13 - febrer - 2009 at 13:02

 4. Lluís, De moment sembla que els particulars no poden invertir directament en Spanair, potser d’aquí un temps quan es calmi la tempesta borsària la treuen a cotitzar al mercat Espanyol, seria un moviment lògic i ajudaria als inversors a treure un rendiment parcial del risc que estan corrent actualment.

  invercat

  13 - febrer - 2009 at 17:27


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: