Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Finançament autònoms i Pimes

with one comment

Es ven conegut per tothom que els autònoms i les Pimes(petites i mitjanes empreses) estan tenint molts problemes per finançar les seves operacions diàries degut a que els bancs i caixes no els hi concedeixen crèdits emparant-se en uns criteris de falta de solvència de l’empresa. El problema que veig es que aquests criteris de solvència son diferents en cada banc/caixa i son arbitraris. Per aquest motiu he pensat que potser seria interessant que es crees una agencia de qualificació per autònoms i Pimes, igual que existeixen per les grans empreses i pels Estats.

Aquesta agencia de qualificació hauria de ser una entitat independent, no vinculada a cap banc o caixa, ni cap entitat financera. Al ser una entitat independent podria realitzar un informe de solvència sincer, sense veure’s influenciat per les polítiques directives dels Banc o caixes. El cost d’aquesta qualificació hauria de ser assumit per l’autònom o les Pimes.  Un cop l’autònom hagués obtingut aquest qualificació, per exemple AA, podria anar als bancs a demanar un crèdit presentant aquesta certificació.

 El Banc no podria rebutjar  la concessió d’ un crèdit a una empresa que es considerada solvent per una agencia de qualificació independent. Potser el banc demanaria més garanties però no podria rebutjar la concessió d’un crèdit, a no ser que no tingués diners per deixar.  A més a més el banc s’estalviaria el cost d’analitzar una bona part de les empreses que li demanen crèdits.

D’altra banda les empreses s’haurien de veure beneficiades en dos factors: el primer, ja esmentat, es que el grau de solvència de l’empresa es calcula segons unes normes clares i conegudes e independents per l’agencia de qualificació; el segon factor es que les empreses amb millor qualificació de solvència haurien d’aconseguir finançament a un cost menor, tal i com passa actualment amb les grans empreses o estats. En aquest últim punt estic dient, que el diferencial que hauria d’aplicar el banc variaria en funció del grau de solvència de l’empresa.

Anuncis

Written by invercat

3 - febrer - 2009 a 6:24

Arxivat a Economia

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Com assegurar la solvència dels autònomsinvercat.wordpress.com/2009/02/03/financament-autonoms-i-pimes/ per fralno fa pocs segons […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: