Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Salvaran els Immigrants l’economia Americana i la mundial ?

leave a comment »

He trobat un interessant article al The New York Times on exposa que les empreses financeres i bancs que rebin diners del pla de rescat no podran contractar immigrants molt qualificats que tinguin un visat temporal, conegut com H-1B.

El editor del diari The Indian Express diu que si donen 2 milions de visats als Indis, Xinesos i Coreans: ” aquests compraren les hipoteques subprime i treballaran 18 hores diàries per pagar aquestes hipoteques. La taxa d’estalvi millorarà moltíssim  immediatament – avui dia no hi ha cap banc Indi que tingui una taxa de morositat superior al 2% perquè no pagar la hipoteca es una vergonya per la seva cultura.  A més amés aquests dos milions de treballadors crearien noves empreses i nous llocs de treballs per ells i per treballadors americans”.

Una altra dada interessant que diu l’article es que més de la meitat de les Start-ups creades a Silicon Valley en l’ultima dècada van ser creades per immigrants. Aquests companyies d’alta tecnologia dels immigrants van donar feina a 450.000 treballadors i van tenir unes ventes de 52Billions de Dòlars l’any 2005.

Quan el nombre de visats H-1B cau a EEUU també cauen el nombre de patents Americans i quan el nombre d’ aquests visats puja, també ho fan les patents.  

La conclusió del article es que si es vol sortir de la crisi amb les noves Intel, Google o Microsoft no s’hauria de vetar la contractació d’immigrants qualificats.

Jo estic d’acord amb l’opinió del article, malgrat la crisis no es pot ser curt de vista i no atraure els treballadors qualificats, ni tampoc es pot aplicar mesures proteccionistes que estan demostrades que a la llarga son molt perjudicials per l’economia del país que les aplica.  

 

Anuncis

Written by invercat

12 - febrer - 2009 a 6:09

Arxivat a Economia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: