Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Situació de les Caixes Catalanes

leave a comment »

En el diari Expansión d’avui dissabte sortia aquesta taula on ens permet fer una radiografia molt ràpida de les Caixes Catalanes. Les dades més destacades son veure com els beneficis del 2008 de les 10 Caixes Catalanes s’han reduït un 32,7% respecte el 2007.

 Caixa Catalunya es la que te una morositat més alta(5,28%), la que ha tingut un  increment en punts de morositat més elevat(4,21 punts) i ha comprat més immobles de morosos 600Milions EUR, si o ho hagués el % de morositat encara s’hagués incrementat molt més. A més a més els seus beneficis han caigut un 60%.

D’altra banda em sorprèn molt positivament Caixa de Manresa on el seu % de morositat es el més baix (1,82%), es la tercera Caixa que menys immobles a comprat als seus morosos, només 30Milions EUR, ha augmentat la seva inversió creditora en un 3,37% i es la Caixa que menys provisions ha fet un 11%. Amb aquestes dades sembla que caldria felicitar als seus gestors.

Totes les Caixes han menor o major mesura han comprat immobles dels seus morosos i estan estudiant el nou projecte de societats cotitzades d’inversió col·lectiva (SOCIMI). Aquestes societats ja us vaig comentar que ho veia com el seu nou gran negoci dels bancs i caixes.

Us deixo les dades d’Expansión perquè les analitzeu en detall perquè donen molta informació sobre la situació de les nostres Caixes Catalanes:   

situació econòmica caixes catalanes

situació econòmica caixes catalanes

Written by invercat

21 - febrer - 2009 a 16:18

Arxivat a Economia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: