Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Warren Buffet Carta als inversors: resum inversions any 2008

leave a comment »

En aquest enllaç podeu trobar la carta als inversors de Warren Buffet, del 27 de febrer del 2009, on exposa un resum de les inversions que ha realitzat Berkshire Hathaway l’any 2008 i com evolucionen les principals empreses que te en cartera.

Explica en detall les 4 divisions de Berkshire i perquè ha venut ‘puts’ sobre índexs. Es molt interessant aquest punt dels ‘puts’ perquè ens explica com venent els ‘put’, en cas de pèrdua dels índexs del  50% a 15 o 20 anys que es quan vencen els ‘puts’ voldria dir que ell hauria de pagar aquesta diferencia del 50%. Però invertint els diners rebuts en la venta dels ‘puts’ i aconseguint un rendiment anual compost del 0,6% anual ja podria pagar aquesta diferencia del 50%, la resta de benefici sobre el 0,6% serien beneficis per Berkshire. Es a dir, es com haver demanat un ‘préstec’ al tipus d’interès del 0,6% anual amb devolució de tot el capital dintre de 15 o 20 anys, si els índexs estan per sota un 50% de quan els va vendre, i si han caigut menys del 50% el ‘interessos del préstec’ serien menys del 0,6% anual.  Tal i com ho explica sembla un gran negoci amb molt poc risc perquè gairebé segur que Buffet aconseguirà amb els diners cobrats per la venta de ‘puts’ un rendiment superior al 0,6% anual compost i d’aqui 15 o 20 anys si els índexs estan per sobre del preu que els va vendre no haurà de pagar res!!!, i si estan un 50% per sota com que haurà aconseguit més d’un 0,6% de rendiment anual compost pagarà sense cap tipus de problemes amb els rendiments obtinguts durant aquests 15 o 20 anys, sembla un negoci rodó!!

Evolució històrica de l’acció de Berkshire Hathaway:

L’any 2008 l’acció  de Berkshire Hathaway va caure un 9,6% mentre que el S&P500 va caure un 37% (incloent els dividends).  Aquesta caiguda del 9,6% es la més gran que ha sofert  Berkshire des de l’any 1965.

Si l’any 1965 haguéssim invertit 1Euro a Berkshire Hathaway, a finals de l’any 2008 tindríem 3.623,19Eur, mentre que si haguéssim invertit aquest Euro al S&P500 tindríem a finals del any 2008 42,76Eur.

La inversió en Berkshire Hathaway de 1965 a 2008 ens hauria donat un rendiment anual del 20,3% i al final del període haguéssim guanyat un 362.319%, mentre que la inversió en el S&P500 de 1965 a 2008 (incloent els dividends) ens hauria donat un rendiment del 8,9% anual i al final del període haguéssim guanyat un 4.276%.

Com podeu comprovar hi ha una diferencia considerable entre comprar un índex o escollir a uns dels millors gestors del mon. La comissió que deu cobrar Buffet es merescuda, cosa que no es pot dir de la majoria de gestors dels fons d’inversió espanyols e internacionals.

Clar que últimament surten notícies criticant la seva gestió, però només el temps posarà a tothom en el seu lloc. Jo encara tinc confiança a una persona que porta 40 anys invertint en el mercat amb força èxit, aquest últim mal any no només l’ha tingut Buffet.

Si voleu consultar les cartes dels altres anys aneu a aquest enllaç: cartes de Warren Buffet als inversors de Berkshire Hathaway

Anuncis

Written by invercat

9 - Març - 2009 a 7:30

Arxivat a Economia, Inversió

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: