Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Fomentar la creació d’ empreses

leave a comment »

Sens dubte, un dels grans problemes als que s’enfronta el país es el foment de la creació de microempreses i al foment dels autònoms. La majoria d’empreses Españoles son petites o mitjanes empreses, i son aquestes empreses les que generen més del 40% dels llocs de treball. Si es perd tot aquest teixit empresarial, l’atur es dispararà fins taxes insospitades. El govern ha de realitzar amb urgència, però amb sentit comú, les reformes estructurals que no han estat realitzades durant l’època de bonança econòmica, ara no hi ha excuses per no realitzar-les, si no es fan la crisis a Espanya s’eternitzarà.

Dintre d’aquestes reformes i amb tal de fomentar als autònoms seria interessant que el govern permetés continuar cobrant el subsidi d’atur durant 1 any a aquelles persones que estan a l’atur però volen provar de ser autònomes. Amb aquesta mesura moltes persones que estan actualment a l’atur provarien de ser autònomes però amb la seguretat de continuar cobrant el subsidi d’atur, amb la qual cosa totes aquelles dificultats econòmiques que ha d’afrontar el primer any qualsevol autònom es veurien reduïdes considerablement. Crec que amb l’ajuda actual de capitalitzar el 60% de l’atur però en forma de despeses no es fomenta lo suficient als emprenedors perquè només son despeses i si hi ha uns ingressos mínims durant els primers mesos, aquests diners capitalitzats no els pots utilitzar per pagar l’hipoteca, el col·legi dels nens, ….

Passat el primer any, l’autònom deixaria de cobrar el subsidi d’atur. En un any l’emprenedor hauria tingut temps de comprovar si la seva idea de negoci es rentable o no, si es rentable continuaria amb el seu negoci, en cas contrari hauria de buscar una nova feina però ja no disposaria del subsidi d’atur perquè l’hauria esgotat durant l’ultima any.

Potser aquesta no es la millor idea però va encaminada en el bon camí, i es precisament això el que esperem del govern: No esperem que tinguin la millor idea però si que esperem que tinguin moltes idees que estiguin ben encaminades en el bon camí

Anuncis

Written by invercat

14 - Març - 2009 a 6:54

Arxivat a Economia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: