Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Les inversions d’avui son els beneficis de demà

leave a comment »

Crec que el títol de l’article es lo suficientment eloqüent i explícit de la meva opinió: Les inversions d’avui son els beneficis de demà. Qualsevol directiu d’una gran multinacional o el petit empresari que porta el seu negoci hauria de tenir molt present aquesta frase perquè dintre d’un parell d’anys els beneficis només arribaran si avui, malgrat la crisis que pateix tot el mon i especialment a Espanya, realitza les inversions que siguin necessàries per no quedar obsolet i/o per augmentar la seva productivitat.

Evitar l’obsolescència de l’empresa: Hi ha inversions que s’han de realitzar o sinó el negoci queda obsolet i al cap d’un parell d’anys l’empresa ha de tancar

Augmentar la productivitat: Hi ha altres inversions que fan augmentar la productivitat del treballador, a curt termini aquestes inversions no tenen un impacte tan visible i gran com les altres inversions (Evitar l’obsolescència de l’empresa) però a mig termini porten igualment a la desaparició de l’empresa perquè la seva productivitat no es tan alta com la seva competència i poc a poc l’empresa es va apagant fins que mor.

En aquests moments les empreses han de fer un esforç per mantenir les inversions, però els treballadors també tenen un paper molt important. El treballador, igual que succeeix amb les empreses, si no es forma quedarà obsolet i si fingeix una malaltia provoca que la productivitat de l’empresa disminueixi i si això ho fan molts treballadors (com venia succeint fins abans del esclat de la crisis, hi havia un 10% d’absentisme laboral!!) porta a una situació insostenible a l’empresa que es veu forçada a despatxar treballadors i/o tancar l’empresa.

En resum, en aquesta crisis tant els empresaris com els treballadors tenen uns compromisos que haurien de complir pel be d’ambdues parts, si una de les dos parts no compleix amb els seus compromisos al final acaben perjudicades ambdues parts: tanca l’empresa, indemnitzacions pels treballadors, pèrdua patrimonial del empresari i treballadors al atur. Si una empresa tanca te els mateixos efectes que una guerra: Ningú guanya i tots perden.

Anuncis

Written by invercat

16 - Març - 2009 a 6:39

Arxivat a Economia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: