Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Quant més treballo més pobre soc

leave a comment »

Els treballadors de SEAT estan a punt d’acceptar una congelació salarial per aquest any i un augment que sigui la meitat que la inflació l’any vinent. La majoria d’ells s’estaran dient: Quant més treballo mes pobre soc, i tenen tota la raó.

Si la Fabricació del nou model de Audi Q3 en les instal·lacions de SEAT depèn únicament d’aquesta congelació salarial, i pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors, crec que es millor que es perdin aquests llocs de treball, per crear-ne uns de més  valor afegit en un altre sector i que no empobreixin al país a llarg termini. Si totes les empreses fan el mateix, l’any vinent cap treballador Espanyol es podrà comprar un Audi Q3, no s’ho podran permetre.

Els líders politics ens estan advertint que haurem de treballar més i potser no guanyar tants diners. Jo matisaria les seves paraules i diria que hem de treballar més, hem de guanyar més diners, com a mínim per cobrir la inflació sinó ens estaríem empobrint en termes reals, però haurem d’aprendre a viure amb menys deute. El nostre poder adquisitiu real s’hauria de mantenir, augments salarials iguals al augment de la inflació, però el nostre poder adquisitiu ‘fictici’, finançat amb deute aquests darrers anys, s’ha i es reduirà considerablement.

Un altre tema no tractat en aquest article es la productivitat. Només augmentarem la riquesa persona i la del país si augmentem la productivitat de forma considerable i si es redueix notablement l’absentisme laboral.

Anuncis

Written by invercat

19 - Març - 2009 a 6:11

Arxivat a Economia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: