Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Obama o com fer política econòmica en temps de crisis

leave a comment »

M’ha tornat a sorprendre l’enginy polític de Barack Obama. La seva negativa a donar més ajudes a Chrysler i a General Motors, encara que això suposi la fallida de una o les dues empreses, a menys que la primera es ‘casi’ amb Fiat i la segona presenti un pla de viabilitat més creïble, es un clar missatge de lideratge als seus ciutadans. El més interessant es que passi el que passi amb aquestes dues empreses el lideratge de Barack Obama augmentarà, ¿Perquè? Per varies raons:

1.       Obama ja havia donat diners públics a aquestes empreses, si elles els han malgastat i ara en demanen més es lògic que Obama els hi digui que no, es el que espera els seus electors. El missatge de ‘no us donarem més diner dels ciutadans perquè el malgasteu’, es molt ben rebut per qualsevol ciutadà.

2.      Si  Chrysler o General Motors fan fallida els ciutadans americans culparan als empresaris de la fallida perquè Obama els hi ha dit que havien de fer si volien més diners públics, per tant si no ho fan i fan fallida els ciutadans culparan als directius d’aquestes empreses i reforçaran la imatge de lideratge que tenen sobre Obama.

3.      Si ni Chrysler ni General Motors fan fallida i obtenen més ajudes del govern americà, els ciutadans veuran que les empreses s’han agenollat davant del lideratge de Obama i que les propostes del president americà eren les millors per aquestes empreses. Una altra vegada que surt beneficiat es Obama.

Aquesta es la meva lectura del missatge polític econòmic que va llançar Barack Obama, ¿esteu d’acord amb mi o teniu una altra lectura del missatge?

Anuncis

Written by invercat

2 - Abril - 2009 a 2:36

Arxivat a Economia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: