Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Gestors Fons vs Gestors Empresarials

leave a comment »

Els gestors empresarials rendeixen comptes als accionistes i els seus llocs de treballa depenen dels beneficis que aconsegueixin pels accionistes. En totes les empreses hi ha un accionista, o varis accionistes, majoritaris que controlen l’empresa per tal que sigui rentable, ja que tenen molts diners invertits en l’empresa.

En canvi, els gestors de fons de inversió, la majoria de vegades, no tenen diners invertits en el fons que gestionen, es dediquen a gestionar els diners aliens. Els gestors de fons guanyen més quantes més comissions cobren als seus partícips, directa o indirectament, i quants més diners gestionen (necessiten vendre el fons a quantes més persones millor). Podem observar que en aquest cas els objectius dels partícips del fons (augmentar el valor liquidatiu del fons) i la dels gestors del fons (cobrar comissions i gestionar més patrimoni) no estan alineats. Si els gestors tinguessin una participació considerable com a partícips del fons, segurament els rendiments dels fons augmentarien considerablement.


Conclusió, la meva proposta seria que les entitats financeres que vulguin crear un nou fons d’inversió haurien d’invertir entre un 25 i un 30% dels seus propis diners en el patrimoni del fons, a mesura que creixi el fons les entitats haurien d’augmentar la seva participació en el fons per tal que sempre tinguessin entre un 25% i un 30% del patrimoni del fons. Amb aquesta mesura aconseguiríem que els gestors estiguessin més preocupats en reduir les comissions a les que esta sotmès el fons i en augmentar el valor liquidatiu del fons. D’aquesta manera, els interessos dels partícips del fons i la dels gestors estarien completament alineats.

Anuncis

Written by invercat

24 - Abril - 2009 a 16:54

Arxivat a Economia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: