Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Taxa Atur abril 2009

with one comment

A Catalunya la taxa d’atur supera el 16,6%, una taxa molt similar a la Espanyola que ha arribat a una taxa d’atur del 17,4%.

L’atur ha augmentat un 68.77% en un any a Catalunya i un 103,18% en dos anys. A Espanya l’atur a augmentat un 71,52% en un any i un 98,26% en dos anys.

Les dades de taxa d’atur del mes d’abril 2009, actualitzades a principis de maig:

atur Catalunya abril 2009

atur Espanya abril 2009

Aquests augments tant significatius i uns percentatges d’atur tant alts, gens a veure amb la resta de socis Europeus, haurien de fer reflexionar als Sindicats. El mercat de treball s’ha de reformar, el sindicats no es poden enrocar en una postura inamovible mentre l’atur no para de créixer.

Si els Sindicats fan un moviment cap a una negociació per fer reformes del mercat laboral, el govern el seguirà i els empresaris també. Un cop reunits tothom ha d’exposar les seves propostes i finalment, tots, i vull dir tots els negociants, hauran de fer certes renúncies sobre les seves propostes inicials.

No pot ser que quan l’economia Catalana i Espanyola funcionen a ple rendiment, com fa un parell d’anys, la nostra taxa d’atur fos d’un 8%, igual que la mitjana europea actual, però Europa ara està passant un recessió gairebé tant gran com la dels anys 20. Es incomprensible, cal reformar el mercat laboral!!

Anuncis

Written by invercat

11 - Mai - 2009 a 19:13

Arxivat a Economia

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] L’atur ha augmentat un 68.77% en un any a Catalunya i un 103,18% en dos anys (dades de l’abril d’e…invercat.wordpress.com/2009/05/11/taxa-atur-abril-2009/ per fralno fa pocs segons […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: