Invercat: Borsa, inversió i economia

Bloc de borsa, economía, inversió i finances en català

Ampliació Capital : Nous accionistes vs accionistes actuals

leave a comment »

Sempre que es produeix una ampliació de capital em pregunto qui hi està sortint més beneficiat en l’ampliació de capital: els accionistes actuals o els nous accionistes.

Intentaré reflexionar sobre quan crec que els accionistes actuals hi surten més beneficiats que els nous accionistes i a la inversa.

¿Quan els accionistes actuals surten més ben parats en l‘ampliació de capital que els nous accionistes?

Quan la empresa te molt deute i es produeix una ampliació de capital, els accionistes actuals veuen com els ratis de l’empresa milloraran al produir-se l’ampliació de capital. La relació entre capital i deute millorarà.

Aquesta bona notícia te el seu punt negatiu, si l’empresa a arribat a tenir un deute tant gran que l’empresa s’ha vist obligada a realitzar una ampliació de capital per captar diners, potser hi ha un problema en la direcció de l’empresa, no?

¿Quan els nous accionistes surten més be parats en l’ampliació de capital que els accionistes actuals?

Quan una empresa esta creixent a un bon ritme i cada any va millorant els seus beneficis i marges per sobre de la seva competència i realitza una ampliació de capital per poder expandir-se en altres països o poder fer front a noves inversions estratègiques, hi surten més ben parats els nous accionistes perquè tenen la possibilitat de ser accionista d’una empresa en continu creixement i amb beneficis recurrents.

Per contra, els accionistes actuals tenen un dilema, saben que necessiten l’ampliació de capital per expandir-se i continuar sent líders en el seu sector o mercat, però a la vegada saben que si els diners de l’ampliació no son ben invertits veuran com rebran menys beneficis, quan l’empresa distribueixi dividends, si els marges cauen, ja que hi haurà més accions en circulació.

 ¿En quines altres situacions creieu que hi surten més beneficiats els accionistes actuals o els nous accionistes? ¿Quina es la reflexió que heu fet vosaltres quan heu participat en l’ampliació de capital d’una empresa que cotitza en borsa?

Written by invercat

2 - Juliol - 2009 a 19:19

Arxivat a Economia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: